Onderhoud verwarming


De CV wekt centraal warmte op en is verbonden aan een warm gevend medium (m.b.v. lucht, water of stoom). Via dat medium wordt de CV-ketel verbonden naar meerdere ‘vertrekken’ in een huis of gebouw. In Nederland wordt het meest gebruik gemaakt van de zogenoemde ‘radiatoren’. De kleine zilver-kleurige buizen zijn verbonden aan de cv-ketel. Vanuit deze centrale verwarmingsketel wordt wordt warme lucht richting de verwarmingsradiator geblazen.

  direct offertes aanvragen
onderhoud verwarming

De werking van de meest gebruikte verwarming in Nederland wordt dus gevoed door warme lucht, wat door de verwarmingsradiator wordt geblazen. Het onderhouden is een belangrijk onderdeel, waarmee u zelfs (stook)kosten kunt besparen. Een onderhoudscontract of serviceabonnement kan tegen een gunstig tarief worden afgesloten bij een cv-installateur of onderhoudsbedrijf.

Reparaties, service en onderhoud zijn onderdelen waar u een persoonlijke installatiemonteur goed voor kunt gebruiken. Op die manier hoeft u zich minder zorgen te maken over de werking van alle delen van uw verwarming.

Ervaringen van andere bezoekers

 
Snel een onderhoudsafspraak kunnen maken
"Mijn radiator staat los van mijn ketel uiteraard. Maar het probleem dat er geen warmte is, wordt toch veroorzaakt door de ketel. Ik ben tevreden over de eerste afspraak van mijn nieuwe onderhoudscontract"
Toegevoegd: O. Filips uit Utrecht (08-08-2012)
Waardering: 3/5

Onderhoudsmonteur erg snel langs gekomen
"Vorige week heb ik meerdere offertes aangevraagd om een verwarmingsinstallateur naar mijn verwarming te laten kijken. Ik ben erg blij dat dit binnen een week geregeld."
Toegevoegd: H. de Jongh uit Amsterdam (22-07-2012)
Waardering: 3/5

Veelgestelde vragen

Mijn radiator in mijn woonkamer doet het niet. Wat kan ik doen?
Als de radiator in een andere kamer het wel doet, dan kan het zijn dat de leidingen of radiator niet meer naar behoren werkt. In dit geval dient u direct een installateur naar uw installatie te laten kijken.

Mijn gehele verwarming doet het niet meer. Wat moet ik nu doen?
Als uw verwarming het niet meer doet, dan is de kans groot dat uw centrale verwarming het heeft begeven. Een cv-installateur kan helpen het probleem te achterhalen. Het is helaas niet altijd mogelijk een defect te repareren.

Hoe vraag ik offertes aan?
U kunt via de hoofdpagina direct uw postcode invullen en de aanvraag starten. Voor meer informatie over de aanvraag zelf verwijzen wij u graag naar de ‘veelgestelde vragen’ pagina.

Voordelen onderhoud

De voordelen van goed onderhoud: 

  direct offertes aanvragen
  • Verminderde kans op storingen
  • Langere levensduur van uw verwarming 
  • Vroegtijdig herstel van kleine beschadigingen of storingen

Over cv-installateurs-vergelijken.nl

Deze website bevat meer informatie van alleen het 'onderhoud'. Hieronder kunt u naar andere relevante pagina's gaan: 

Bent u er al over uit?

Vraag dan hier makkelijk en snel meerdere offertes aan bij CV- installateurs in uw buurt. Binnen enkele dagen ontvangt u meerdere offertes op maat.