Onderhoud cv-ketel

De CV-ketel vervuld een belangrijke functie als het gaat om ‘comfortabel leven’. Het aller belangrijkste aan een centrale verwarmingsketel is echter veiligheid en energieverbruik. Waarom onderhoud aan de CV-ketel?

  direct offertes aanvragen
 • De stookkosten worden beperkt
 • Veiligheid van de ketel, het huis en de omgeving
 • Vermindering van het aantal storingen onderhoud cv-ketel

Slecht of geen onderhoud kan ertoe leiden dat de ketel vroegtijdig vervangen moet worden. Bij onderhoudsbeurten worden storingen meestal in een vroeger stadium ontdekt. Met een regelmatige inspectie aan uw CV-ketel kan worden voorkomen dat u veel eerder een nieuwe moet aanschaffen dan verwacht. De meerkosten van een onderhoudscontract worden dus in de meeste gevallen gemakkelijk terugverdient. Dankzij goed onderhoud kunt u tevens het beste rendement uit uw ketel halen.

Het is mogelijk om bij diverse bedrijven een vast serviceabonnement te nemen. De meeste inspecties worden jaarlijks (op afspraak) verricht. De ketel wordt meestal schoongemaakt en indien nodig worden er kleine reparaties verricht. Bij het optreden van een storing komt de cv-installateur of monteur normaal gesproken binnen enkele dagen (en soms zelfs dezelfde dag) langs.

Stel dat uw centrale verwarming het niet meer doet dan: 

 • Doet uw verwarming het niet 
 • Heeft u geen warm water

Het is dus van belang dat een mogelijke storing snel wordt opgelost. Er zijn verschillende categorieën centrale verwarmingsketels:

 • De HR-ketel (‘Hoog Rendement’ - 100% rendement)
 • De VR-ketel (‘Verbeterd Rendement’ - 83% rendement)
 • Conventionele ketel (65% rendement)

Een HR-ketel werkt centraal en kan een rendement van 100% leveren. Deze ketel is dus erg zuinig. De VR-ketel is ook erg zuinig, maar niet zo zuinig als de HR-ketel. Deze is dan ook duurder in aanschaf dan een VR-ketel.

Indien u direct meerdere offertes wilt aanvragen voor het inhuren van een CV-ketel installateur kunt u hier klikken.

Ervaringen van andere bezoekers

Met spoed een betaalbare monteur gevonden
"Ik zocht met spoed een betaalbaar onderhoudscontract via internet. Toen ben ik op een gegeven moment op cv-installateurs-vergelijken.nl terecht gekomen. Binnen enkele dagen stond er een monteur voor de deur. Erg blij ben ik!"
Toegevoegd: D. Geerlings uit Breda (14-08-2012)
Waardering: 4/5

Offerte aanvraag erg snel ontvangen
"Ik heb binnen een week een goede verwarmingsinstallateur gevonden via cv-installateurs-vergelijken.nl. Ik ben er zeer tevreden over en mijn ketel is ook weer nagekeken."
Toegevoegd: E. Schumacher uit Rotterdam (22-08-2012)
Waardering: 4/5

Veelgestelde vragen

Er is een verschil in rendement, wat betekent dat voor mij?
Het verschil in rendement heeft te maken met het omzetten van warmte in feitelijk verbruikte energie. Hoe beter het rendement, des te zuiniger u omgaat met de energie(kosten). Tegenwoordig leveren HR-ketels een rendement van 100%. Een VR-ketel levert minder rendement, maar doet niet veel onder qua werking. Voor u als gebruiker is het dus een afweging om een duurder apparaat aan te schaffen in ruil voor een beter rendement.

Ik heb een CV-ketel, maar mijn onderhoudscontract is afgelopen. Wat nu?
Na verloop van tijd vervalt de fabrieksgarantie en service aan de cv-ketel. Dat betekent niet dat uw cv-ketel niet meer kan werken. Vooral als u uw ketel altijd goed heeft onderhouden kan het handig zijn een apart service-abonnement af te sluiten. Het is in dit geval raadzaam een offerte aan te vragen.

Mijn warm water doet het niet meer, hoe kan ik dit oplossen?
In dit geval kunt u het beste uw huidige servicebedrijf raadplegen. Anders is het ook mogelijk een nieuw service-contract af te sluiten. Ook voor eenmalige bezoeken kunt u wellicht het beste een offerte-aanvraag verzenden naar een aantal cv-ketel installateurs uit uw regio.

Hoe verloop de offerte aanvraag verder?
Raadpleeg de ‘veelgestelde vragen’ pagina voor meer informatie.

 

Voordelen van goed onderhoud

De voordelen van een goed werkende CV installatie:

 • Het draagt bij aan een hoger rendement
 • Het vergroot de levensduur van de cv-ketel
 • Defecten worden meestal sneller hersteld

Over cv-installateurs-vergelijken.nl

Andere pagina’s met andere relevante informatie: 

  direct offertes aanvragen

Bent u er al over uit?

Vraag dan hier makkelijk en snel meerdere offertes aan bij CV- installateurs in uw buurt. Binnen enkele dagen ontvangt u meerdere offertes op maat.