Installatie verwarming

Bij het installeren van een verwarming moet met alle mogelijke risico’s rekening worden gehouden. Het goed mogelijk installeren van de verwarming zal ook bijdragen aan een hoog en efficiënt rendement. Een goede opstelling van uw ketel, buizen en radiator dragen ook bij aan een efficiënt ruimtegebruik. Hieronder volgen enkele tips en aandachtspunten bij het installeren van uw verwarming.

  direct offertes aanvragen
installatiecv-ketel

Korte waterleidingen
Hoe langer de buizen zijn die lopen tussen de warmtebron en radiator, des te langer het duurt voordat het warm is. Het is dus handig om zo kort mogelijke buizen te hoeven plaatsen.

Installatie HR-ketel
Een HR-ketel verwerkt gas efficiënt om in warmte. Bij een gangbare cv-ketel verdwijnt de warmtedamp via een afvoerpijp. Bij het HR-systeem wordt deze warmte benut voor het verwarmen van water en lucht.

Isolatie leidingen
Leidingen geven warmte af en met het gebruik van isolatie bespaard u op uw stookkosten.

Gebruik van een thermostaat
Een thermostaat regelt voor u de temperatuur van het huis. Met het instellen van een zo’n laag mogelijke temperatuur kunt u enkele tot tientallen procenten besparen.

Het installeren van een CV installatie is een klus voor een CV- installateur. Als u hier geen ervaring mee heeft, is het noodzakelijk om dit door een specialist te laten installeren. U kunt hier eventueel meerdere offertes aanvragen bij CV- installateurs uit uw buurt.

Belangrijke tip! Hou uw waterleidingen zo kort mogelijk, zo bespaard u energie!

Ervaringen van andere bezoekers

Toch voor een CV- installateur gekozen
Op basis van het advies op deze site heb ik ervoor gekozen om offertes aan te vragen voor de installatie van mijn verwarming!"
Toegevoegd: A. Berkhouder uit Breda (14-08-2012)
Waardering: 3/5

Mijn aanvragen snel verwerkt
Ik heb vorige week mijn offertes ingediend voor het vervangen van de isolatie van mijn leidingen en om mijn verwarming te laten nakijken. Ik moet eerlijk zeggen dat ik erg bij ben met hoe snel dit gegaan is
Toegevoegd: M. Derksen uit Rotterdam (22-07-2012)
Waardering: 4/5
 

Voordelen onderhoud

De voordelen van een goede installatie van uw verwarming: 

  • Hoger rendement dankzij korte leidingen 
  • Energiebesparing dankzij thermostaat en geïsoleerde leidingen

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik energie besparen door de installatie van mijn verwarming goed te doen?
Met korte leidingen zal het water een kortere ondergaan richting de kraan en wordt warmte en dus energie bespaard. Ook met het isoleren van deze leidingen zult u kosten besparen op uw stookkosten. Tot slot is dankzij een thermostaat enkele procenten te besparen.

Hoeveel rendement heeft het zuinigste systeem?
Het zuinigste systeem is het HR-systeem. Dat systeem bestaat grotendeels uit een HR-ketel die de warmte van afgevoerde hergebruikt, waarmee 100% rendement kan worden behaald.

Hoe vraag ik offertes aan?
U kunt via de hoofdpagina direct uw postcode invullen en de aanvraag starten. Voor meer informatie over de aanvraag zelf verwijzen wij u graag naar de ‘veelgestelde vragen’ pagina.

Andere pagina’s met relevante informatie: 

  direct offertes aanvragen

Bent u er al over uit?

Vraag dan hier makkelijk en snel meerdere offertes aan bij CV- installateurs in uw buurt. Binnen enkele dagen ontvangt u meerdere offertes op maat.