Combiketel

Een combiketel heeft dezelfde functie als een boiler. Hieronder wordt eerst de werking van een cv-ketel en boiler uitgelegd.

  direct offertes aanvragen

De CV-ketel zorgt voor warm water. Daarbij wordt het water door een circulatiepomp door de leidingen in het huis gepompt. Een thermostaat kan gebruikt worden voor de regeling van de warmtevoorziening.

Voor verwarming en warm water is een boiler nodig. De boiler regelt de hoeveelheid warm water wat uit de kraan komt. Als een boiler ver weg staat duurt het langer voordat een kraan warm is. Het voordeel van een combiketel is dat deze in de ketel zelf zit. Dit is gemakkelijker (te installeren) en het draagt bij aan optimaal ruimtegebruik.

Hoe hoger het percentage energie wat wordt omgezet in warmte, des te hoger het rendement. Er zijn internationale normen en meetmethoden om de standaardnorm te handhaven. Met ‘Hoog Rendement’ ketels kan een rendement worden behaald van honderd procent! Over het algemeen is een HR-ketel duurder dan een ander systeem. De vaste kosten daarentegen zullen in vrijwel alle gevallen lager uitvallen in vergelijking met bijvoorbeeld een CV-installatie (met boiler).

Mocht u een HR-installatie willen plaatsen of is uw onderhoudscontract afgelopen? Vraag dan direct vrijblijvende offertes op!

Ervaringen van andere bezoekers

 
Goedkope verwamingsinstallateur gevonden
Ik ben erg blij met de meerdere offertes die ik heb binnen gekregen. Ik ben erg blij dat ik nu een aantal goedkope installateurs gevonden heb.
Toegevoegd: P. Pieters uit Den Haag op (07-08-2012)
Waardering: 3/5

Goed en snel!
Vorige week had ik geen idee waar het aan lag. Begin deze week kwam de installateur langs die ik via cv-installateurs-vergelijken.nl gevonden had. Hij had het probleem binnen een uur verholpen. Erg snel en goed opgelost dus.
Toegevoegd: A. van der Zijlen (18-07-2012)
Waardering: 4/5
 

Veelgestelde vragen

Wat wordt precies verstaan onder een verwarming?
Een cv-ketel zorgt voor warm water. Daarnaast is een circulatiepomp, thermostaat en boiler nodig.

Wat is het verschil tussen een boiler en combiketel?
Een boiler regelt de hoeveelheid warm (en koud) water wat naar de kraan gaat. Vaak zit deze in de keuken zelf. Een combiketel is een cv-ketel en boiler in één. Dat betekent dus dat de boiler in de ketel zit ingebouwd.

Is een combiketel zuiniger dan een traditionele cv-ketel met boiler?
Ja, de combiketel is zuiniger. Doordat u de warmte vanuit een centrale plek in uw huis regelt hoeft u maar één verwarmingselement te hebben. Zonder een combiketel dient u per ruimte (of kraan) een aparte boiler moeten aansluiten.

Ik lees niet over een geiser. Kan ik wel offertes aanvragen als mijn geiser stuk is?
Ja, de meeste installateurs op cv-installateurs-vergelijken.nl zijn ervaren met het repareren van geisers. Een geiser is een warmwatertoestel wat u vaak aantreft boven een kraan in de keuken.

Andere pagina’s met relevante informatie over CV installaties:

Voordeel combiketel

De voordelen van een combiketel zijn onder andere:

  direct offertes aanvragen
  • Gemakkelijk te installeren 
  • Optimaal ruimtegebruik 
  • Zuiniger in gebruik dankzij de centrale werking

Bent u er al over uit?

Vraag dan hier makkelijk en snel meerdere offertes aan bij CV- installateurs in uw buurt. Binnen enkele dagen ontvangt u meerdere offertes op maat.